U Zenici održan "Sajam mladih poduzetnih kreativaca"

Objavljeno: 12.08.17 u 14:06

Koalicija za borbu protiv mržnje "Positive Tolerance" iz Zenice, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, a u okviru obilježavanja Međunarodnog dana mladih organizirala je danas "Sajam mladih poduzetnih kreativaca".

Pokazali da je postojanje ovakve manifestacije opravdano
Pokazali da je postojanje ovakve manifestacije opravdano

Cilj sajma je upoznati javnost sa mladim poduzetnicima, te razmijeniti mišljenja i iskustva za pokretanje vlastitog biznisa.

U okviru sajma članovi Koalicije "Positive Tolerance" prezentirali su svoje aktivnosti s namjerom da ukažu mladim sugrađanima na važnost borbe protiv predrasuda i mržnje.

- Na ovaj način želimo da potaknemo i druge mlade ljude da vide kako oni mogu da budu korisni sebi i društvu, te da i oni steknu iskustva i eventualno osiguraju egzistenciju. Mi već imamo odličan primjer sa prošlogodišnjeg sajma kada je jedna djevojka prezentirala izradu torti i kolača, a nakon sajma ima puno više uspješnih poslova. Moram da naglasim kako je ovim sajmom puno mladih ljudi pokazalo svoju kreativnost i mi ćemo sigurno i naredne godine realizirati ovu manifestaciju - rekao je za Fenu koordinator udruženja "Input" Adi Salčinović.

Ovogodišnji "Sajam mladih poduzetnih kreativaca" održan je u pješačkoj zoni Trga Alije Izetbegovića u Zenici i privukao je pažnju brojnih građana.