open-navfaktor-logo
search
Globalni projekt
U znak podrške ženama u Iranu Angelina Jolie i njene kćerke odrezale kosu
Glumica Angelina Jolie, zajedno sa kćerkama Zaharom i Shiloh, pridružila se velikom svjetskom projektu, odnosno izložbi kojom se pokušava osvijestiti svijet na globalnom nivou, kako bi se napokon pomoglo ženama u Iranu.
23.02.2023. u 13:43
get url
text

Objava koju je glumica stavila na Instagram sastoji se od videa, ali i fotografija. U videu je prikazan niz ljudi koji su odlučili učestvovati u projektu, pa su odrezali dio kose i poslali je poštom na adresu u Parizu, odakle će umjetnica Prune Nourry sve prenijeti u martu u New York i postaviti na svojoj izložbi.

- Moja prijateljica Prune Nourry radi na prekrasnom umjetničkom projektu kako bi pokazala solidarnost s hrabrim ženama u Iranu, koje se bore za jednakost i prava, ali i kako bi odala počast njihovoj hrabrosti. U sve se priključila i moja porodica. Svako od vas može učestvovati u projektu slanjem pramena svoje kose do 25. februara – napisala je Jolie i otkrila kako će se izložba održati u New Yorku 8. marta na Međunarodni dan žena.

Na fotografijama se vidi kako Angelina reže pramen kose Zahari, ali i kratko ošišanoj Shiloh.

Slavna gluzmica godinama učestvuje u raznim humanitarnim projektima, a 20 godina bila je ambasadorica Ujedinjenih naroda.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.