open-navfaktor-logo
search
Saopćenje Plemića
U Zrinjskom nisu željeli komentarisati suđenje protiv Borca, šta ih je to razočaralo?
U derbiju 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Zrinjskog poraženi su u utorak navečer u gostima kod Borca s 2:1.
12.05.2021. u 16:40
get url
text

Banjalučani su do pobjede stigli zahvaljujući golu Stojana Vranješa iz 42. minute, a kapiten domaćina je u situaciji kod gola bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ipak, Radoslav Kačavenda, prvi pomoćnik Luke Bilbije nije podigao zastavicu, zbog čega su u Zrinjskom bili ogorčeni.

Mostarski klub se danas oglasio saopćenjem. U redovima Plemića kao znaju da su ne tako davno spornim sudijskim odlukama i očitim greškama osvojili titulu prvaka, pa suđenje nisu komentarisali, ali jesu neke druge stvari

- HŠK Zrinjski odavno je zauzeo stav kako uzroke poraza i nezadovoljavajućih rezultata uvijek moramo tražiti u vlastitim redovima, a iako se takvog stava neupitno držimo i nakon utakmice 30. kola Premijer lige FK Borac – HŠK Zrinjski (2:1), naš klub svejedno želi izraziti veliku razočaranost nakon navedene utakmice.

Iz tog razloga HŠK Zrinjski niti u ovom reagovanju ne želi uzroke poraza tražiti u nekim drugim stvarima, poput suđenja što je nažalost u posljednje vrijeme postalo pravilo - analizu istog ostavljamo sudu javnosti i odgovornima u Fudbalskom savezu BiH, ali ipak osjećamo obavezu naglasiti nezadovoljstvo i ogorčenost nakon utakmice u Banjoj Luci.

HŠK Zrinjski, šesterostruki prvak BiH i jedan od samo četiri kluba koji je nastupio u svakoj sezoni Premijer lige, svojim dostojanstvenim ponašanjem uvijek će davati doprinos napretku našeg klupskog fudbala, zbog čega zapravo i osjećamo najveću razočaranost, jer nas utakmice poput jučerašnje u Banjoj Luci zapravo vraćaju u vrijeme za koje smo mislili da je iza nas, a nikako ne doprinose napretku kojem težimo.

Za taj napredak Premijer lige vrlo važnu ulogu imaju i TV prijenosi, a nakon utakmice u Banjoj Luci moramo izraziti razočaranost i neprofesionalnom realizacijom izravnog TV prijenosa u produkciji Arena Sport TV, zbog čega ćemo od nosioca TV prava zatražiti službeno očitovanje o realizaciji prijenosa utakmice FK Borac - HŠK Zrinjski, jer jednostavno ne želimo vjerovati da je u pitanju bila svjesna neprofesionalnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.