Ubici male Anđeline robijaši iz Požarevca poručili: "Ne piše ti se dobro"

Objavljeno: 11.08.17 u 09:52

Prije mjesec navršila se godišnjica smrti trogodišnje Anđeline Stefanović, koju je brutalno silovao u ubio Vladica Rajković (28) iz Vratarnice kod Zaječara. Ubica je nakon pritvora prebačen u zatvor u Požarevcu.

Monstruoznom ubici izrečena je najteža robija koju izrekao Viši sud u Zaječaru, a potvrdio Apelacioni sud u Nišu, 40 godina zatvora, a izdržavat će je u Zaječaru u najstrožijem zatvoru u Srbiji, požarevačkoj "Zabeli".

Rajković je trenutno u karantinu, koji se nalazi u prijemnom odjeljenju ovog zatvora, gdje može ostati najduže 30 dana, a nakon toga će biti raspoređen u paviljon u kojem borave zatvorenici osuđeni na 40 godina zatvora.

VEZANI TEKST - Nije pokazao ni trunku kajanja: Monstrumu koji je ubio trogodišnju Anđelinu 40 godina zatvora

- Ubica djevojčice je maricom prebačen iz Zaječara u Požarevac. Nije progovorio ni riječ dok su ga izvodili iz pritvora. Poslušno je ispružio ruke da mu stave lisice i ćutke je presjedio cijeli put do "Zabele". Trenutno je u sobi sa jednim cimerom. Vjerovatno će i kasnije dijeliti ćeliju s jednim zatvorenikom i neće ga smještati u grupnu sobu, jer bi zbog zločina koji je počinio bio na meti drugih zatvorenika. U zatvoru se odmah pročulo da je stigao i to je kod mnogih izazvalo gnjev zbog monstruoznog silovanja. Pojedinci su ga psovali i poručili mu "da mu se ne piše dobro" – rekao je izvor iz zatvora.

Psihijatar koji je s Rajkovićem obavio razgovor utvrdio je da je on u vrijeme zločina bio pripit, ali da je uprkos tome bio potpuno svjestan šta čini. Mještani su ga nakon zločina pokušali linčovati, ali ih je u tome spriječila policija, koja je u međuvremenu stigla.

Nebojša Rajković, otac monstruoznog ubice rekao da je sin tražio da ga vidi.

- Tražio je da dođem kod njega da se vidimo, ali još nisam isplanirao kada ću. Bio sam i ranije da ga obiđem. Drago mu je kad se vidimo. Ne znam kako mu je tamo dok ne odem, niti da li mu drugi robijaši prijete. Nije mu sigurno svejedno što je prebačen u "Zabelu", al’ šta je tu je. To ga je snašlo i nema kud - rekao je Nebojša Rajković za Alo.