open-navfaktor-logo
search
Krvavi pohod
Ubijen vojnik koji je jučer napravio masakr u Tajlandu
Tajlandske snage sigurnosti ubile su u nedjelju ujutro vojnika koji je u svom krvavom pohodu ubio 26 osoba, a najmanje 52 ranio, saopćio je tajlandski ministar sigurnosti Prayuth Chan-ocha nakon višesatne potrage za napadačem po ispražnjenom trgovačkom centru u gradu Nakhon Ratchasimi.
09.02.2020. u 08:30
get url
text

Motiv njegova napada bio je inat zbog sklopljenog dogovora oko zemlje u kojemu se on osjetio prevarenim, kazao je Prayuth koji je otputovao u grad Nakhon Ratchasima na sjeveroistoku zemlje kako bi posjetio ranjene.

Vojnika su ubile vojne snage nakon cjelonoćne opsade trgovačkog centra Terminal 21 u tom gradu oko 250 kilometara udaljenom od glavnog grada Bangkoka.

Policija je napadača identificirala kao 32-godišnjeg Jakrapantha Thommu. On je radio u vojnoj bazi blizu grada, a prije napada na svom Facebooku je objavio kako kreće u osvetu, no nije naveo razlog.

Vojnik je počeo s krvavim pohodom u subotu ujutro u kući, da bi se potom prebacio u vojni kamp te zatim u trgovački centar Nakhon Ratchasima, grada na sjeveroistoku Tajlanda.

Policija je prethodno ispratila stotine ljudi na sigurno iz centra, u kojemu je bilo puno kupaca zahvaljujući produženom vikendu uoči praznika.

U samom trgovinskom centru tokom noći čule su se eksplozije i razmjena vatre, javlja Index.hr.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.