open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Ubio suprugu nakon višegodišnjeg zlostavljanja: Potvrđena optužnica protiv Eldina Hodžića
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Eldina Hodžića (35) iz Sarajeva koji je ljetos, ispred kuće njenih roditelja u Boljakovom Potoku, pucnjem iz pištolja usmrtio suprugu Almu Kadić (1987).
24.12.2021. u 18:56
get url
text

VEZANI TEKST - Iz pištolja ubio suprugu: Hodžić predat Tužilaštvu KS
 

Potvrđenom optužnicom Hodžić se tereti za nasilje u porodici koje je za posljedicu imalo smrt zlostavljane osobe, ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije.

- Optuženi se tereti da je 4. jula 2021. godine, oko 17.30 sati, u ulici Mahmuta Bušatlije čikma u Sarajevu, ispred kuće koju su koristili članovi porodice K. A., usmrtio člana svoje porodice koju je prethodno u dužem vremenskom periodu zlostavljao, potom ugrozio sigurnost prijeteći drugoj osobi i bez odobrenja nadležnog organa nabavio i držao vatreno oružje i municiju. Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje mjere pritvora prema optuženom Eldinu Hodžiću - saopćilo je Tužilaštvo KS.

Podsjetimo, Hodžić je uhapšen sat i po nakon ubistva na području Donjeg Kotorca u općini Ilidža. Kod njega je pronađen pištolj koji je korišten prilikom ubistva. Prilikom saslušanja u policiji, Hodžić je tvrdio da nije imao namjeru ubiti suprugu, sa kojom je bio u procesu razvoda, te je ustvrdio da su ga fizički napali njeni roditelji i da je on zbog toga izvukao i repetirao pištolj. Tvrdio je da je došlo do naguravanja, te da je tom prilikom ispaljen hitac koji je bio koban za nesretnu ženu.

Istragom je utvrđeno da je Hodžić i ranije bio nasilan prema Almi, a kako se neposredno nakon tragedije moglo čuti, ona je odlučila da ga napusti kad je postao agresivan i prema njihovom četverogodišnjem djetetu.

Protiv njega odranije postoji presuda Općinskog suda u Sarajevu za nasilje u porodici.

Inače, prema odredbama Krivičnog zakona FBiH ko usmrti člana porodice kojeg je prethodno zlostavljao, kaznit će se kaznom zatvora od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.