open-navfaktor-logo
search
Istraga
Ubistvo Ammara Kapidžića: Dvije osobe dovedene u Tužilaštvo Kantona Sarajevo
Treća osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom Kapidžića je izvršila samoubistvo u selu Odžaci
09.06.2019. u 12:41
get url
text
Tužilaštvo KS privođenje ubistvo Kapidžić

Dvije osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom Ammara Kapidžića, koje se u subotu navečer, oko 19.20 sati, dogodilo u naselju Sokolović Kolonija, privedene su u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da su uhapšeni A. I., rođen 1996. godine, i A. Š., rođen 2000. godine. Kako Faktor nezvanično saznaje, uhapšeni su 23-godišnji Armin Iglica i 19-godišnji Alem Šojko.

{$galerijaFotografija}

Treća osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom Kapidžića je izvršila samoubistvo u selu Odžaci (općina Konjic). Radi se o 29-godišnjem Amelu Kurtiću, za kojeg se sumnja da je ubio Kapidžića.

Iglica i Šojko su, prema informacijama Faktora, uhapšeni u selu Pervizi, a locirani su uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH. Oni su, navodno, pomagali Kurtiću pri bijegu nakon izvršenja krivičnog djela. Zvanično se, saznajemo, sumnjiče za krivično djelo "ubistvo na podmukao način i iz osvete".

- Nakon što ih ispita, postupajući tužilac će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor osumnjičenih – kazala je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Napadač je na Kapidžića u subotu navečer, oko 19.20 sati, ispalio četiri metka, a zatim je pobjegao. Nezvanične informacije govore da su se Kapidžić i Kurtić poznavali od ranije, ali motivi ubistva još uvijek nisu poznati.

Tužilaštvo KS privođenje ubistvo Kapidžić 09.06.2019
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.