open-navfaktor-logo
search
Detalji
Ubistvo Ammara Kapidžića: Poznati identiteti uhapšenih, Kurtić izvršio samoubistvo u automobilu
Iglica i Šojko su slobode lišeni jer su pomagali Kurtiću, za kojeg se sumnja da je izvršio ubistvo, pri bijegu
09.06.2019. u 11:12
get url
text

Zbog sumnje da se dovode u vezu sa ubistvom Ammara Kapidžića, koji je u subotu navečer ubijen u naselju Sokolović Kolonija kraj Sarajeva, službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su dvije osobe, dok je treća osoba izvršila samoubistvo.

Kako nezvanično saznajemo, samoubistvo je u selu Odžaci, općina Konjic, izvršio 29-godišnji Amel Kurtić pucnjem iz vatrenog oružja, dok se nalazio u automobilu.

- Slobode su lišene osobe inicijala A. I., rođen 1996. godine, i A. Š., rođen 2000. godine – potvrđeno nam je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema saznanjima Faktora, uhapšeni su 23-godišnji Armin Iglica i 19-godišnji Alem Šojko.

Iglica i Šojko su slobode lišeni jer su pomagali Kurtiću, za kojeg se sumnja da je izvršio ubistvo, pri bijegu. Službenici MUP-a Kantona Sarajevo su ih locirali i uhapsili u selu Pervizi, a uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Napadač je na Kapidžića u subotu navečer, oko 19.20 sati, ispalio četiri metka, a zatim je pobjegao. Nezvanične informacije govore da su se Kapidžić i Kurtić poznavali od ranije, ali motivi ubistva još uvijek nisu poznati.

Kurtić je u novembru 2018. godine ranjen ispred fitness kluba „Oxide“ u sarajevskom naselju Stup, a nakon ranjavanja policiji nije želio otkriti identitet osobe koja je pucala na njega.

- Nisam šmeker – kazao je Kurtić tada policijskim istražiteljima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.