open-navfaktor-logo
search
Bolji od Leotara
Ubjedljiva pobjeda za kraj lošeg niza: Sarajevo preuzelo vrh tabele
Poslije dva poraza i dva remija, odnosno četiri utakmice bez pobjede, fudbaleri Sarajeva osvojili su puni plijen u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
30.08.2022. u 21:50
get url
text

Bordo tim je nakon iscrpljujuće utakmice i vječitog derbija protiv Želje na Grbavici, u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine bez problema pobijedio Leotar sa 3:0.

Sarajevo je od prve minute krenulo ofanzivno, bez kalkulacija, a pokušaji Varešanovića iz prve i Mulahusejnovića iz četvrte minute dali su naslutiti da Trebinjci neće mmnogo izdržati na Bilinom polju.

Izdržali su do 19. minute. Pogodio je Ikić poslije centaršuta Muse.

Samo tri minute poslije Sarajevo je uduplalo prednost. Asistent je opet bio Musa, a ovoga puta mrežu Leotara zatresao je Mulahusejnović.

Vrijedi istaknuti da u prethodnih sedam utakmica Sarajevo nije pogađalo u prvih 45 minuta, a protiv Leotara tim Feđe Dudića postigao je dva pogotka u prvom poluvremenu.

Sarajevo je u potpunosti kontrolisalo utakmicu i u nastavku. Leotar nije prijetio, a da će Sarajevo doći do prva tri boda na Bilinom polju postalo je jasno u 73. minuti kada je Varešanović pospremio loptu iza leđa Puletića za 3:0.

Utakmica u Zenici igrala se bez prisustva navijača zbog kazne koju je FSBiH izrekao Bordo klubu.

Bordo tim preuzeo je lidersku poziciju na tabeli sa 14 bodova na kontu. Na drugoj poziciji je Široki Brijeg koji ima 12 bodova i dva meča manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.