Učenici imaju jednu veliku želju: Počelo obilježavanje 60 godina rada Srednje muzičke škole Tuzla (FOTO)

Objavljeno: 07.03.17 u 21:49 Autor: J. B.

Koncertom učenika Klavirskog odsjeka u Međunarodnoj galeriji portreta počelo je obilježavanje 60 godina postojanja Srednje muzičke škole Tuzla.

 

Na večerašnjem koncertu nastupili su Iva Lazić, Esma Babić, Selđana Hadžihrustić, Iman Jahić, Emina Emkić, Selma Škripić, Kfristina Lazić, a izvodile su djela Mozarta, Bacha, Schuberta, Chopina, Griega, Liszta i Debussyja.

- Najveći poklon našoj školi za veliki jubilej bila bi nova zgrada, odnosno prostor da bez teškoća obavljamo naš rad. Mislim da veće radosti od toga za našu djecu ne bi bilo - rekla je direktorica Srednje muzičke škole Zrinka Andrejaš.

Srednja muzička škola već četiri godine podstanar je u u tuzlanskoj Osnovnoj školi "Centar". Tamo nema dovoljno prostora za 117 učenika, dok stara zgrada Muzičke škole, koja je iseljena, svakoga dana propada i sve je bliže rušenju.

Nakon ovog koncerta obilježavanje velikog jubileja nastavlja se 16. marta koncertom harmonikaškog orekestra u Međunarodnoj galeriji portreta, zatim 5. aprila u tuzlanskom BKC-u koncertom bivših profesora i učenika, a za 6. juni planiran je koncert učenika solista Srednje muzičke škole sa orkestrom Muzičke akademije iz Sarajeva. Veliko finale planirano je povodom 21. juna Međunarodnog dana muzike, kada ljubitelje muzike u Tuzli očekuju tri večeri baroka.