Tuzla

Učenici oštećenog sluha i dalje ne pohađaju nastavu u svom Centru

Objavljeno: 07.09.2018. u 17:56

Centar za obrazovanje i rehabilitaciju učenika oštećenog sluha Tuzla trenutno pohađa 40 učenika. Učenje bi im bilo lakše kada bi se vratili u svoju zgradu u kojoj bi, kao i prije nastale štete imali svu potrebnu opremu

FOTO: FENA

U Centru za obrazovanje i rehabilitaciju učenika oštećenog sluha Tuzla još nisu stvoreni uslovi za odvijanje nastave. Zbog toga su učenici ovog centa novu školsku godinu počeli u OŠ "Miladije".

Zbog skučenog prostora, nedostatka didaktičkog materija i posebne aparature koja je neophodna za odvijanje nastave nadaju se skorom povratku u prostorije Centra, a za to su potrebna velika novčana sredstva.

Uz pomoć Ministarstva obrazovanja i nauke TK, nekoliko privrednika, Australijske ambasade u BiH i Muftijstva tuzlanskog radovi u centru su počeli prije desetak dana.

Šteta je velika, a trenutna sredstva nisu dostatna za kompletno uređenje i skori povratak učenika u zgradu Centra.

Direktorica Centra Zdenka Ljubunčić je izrazila nadu da bi to moglo biti do početka drugog polugodišta.

- S resornim ministarstvom dajemo sve od sebe kako bismo prevazišli probleme i nadam se da ćemo zajedničkim trudom i zalaganjem uspjeti - kazala je Ljubunčić i dodala da nemaju čak ni grijanja.

Zahvalila je svima koji pomažu da se Centar osposobi, nastavnicima i roditeljima djece koji imaju razumijevanja.

Prostor s kojim raspolažu u OŠ „Miladije“ nije dovoljan za proces nastave koji zahtijevaju djeca koja se obrazuju u ovom centru, ali usprkos toj činjenici uposlenici te obrazovne ustanove nastoje da djeca ne osjete te nedostatke.

- Bez obzira na uslove nastojimo da uradimo sve neophodno kako bismo osposobili Centar i da se vratimo u našu školu - kazala je Emina Numanović Šenjuz, dipl. defektolog-surdaudiolog Cantra.

Centar za obrazovanje i rehabilitaciju učenika oštećenog sluha Tuzla trenutno pohađa 40 učenika. Učenje bi im bilo lakše kada bi se vratili u svoju zgradu u kojoj bi, kao i prije nastale štete imali svu potrebnu opremu.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije