open-navfaktor-logo
search
Memorijalni centar
Učesnici Moto- maratona stigli u Potočare: Odali počast žrtvama genocida
Među učesnicima 8. Internacionalnog  Moto- maratona Srebrenica, koji se i ove godine održava pod motom "Da se ne zaboravi i ne ponovi" su motoristi iz BiH, te Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Turske...
10.07.2019. u 18:42
get url
text

Nešto više od 700 učesnika 8. Internacionalnog moto-maratona Srebrenica 2019. pod motom "Da se ne zaboravi i ne ponovi" stiglo je danas u Potočare, nakon čega su položili cvijeće i odali počast žrtvama genocida u Memorijalnom centru. 

{$galerijaFotografija}

- Već je osma godina kako učestvujemo. Blizu 700 motora je prešlo rutu. Sva tri dana nas je pratila kiša. Ove godine pridružio nam se veliki broj bajkera iz Turske. Na ovaj način, suočavamo se sa žrtvama, sa onim sto su preživjeli, šaljemo poruku mira, da se to nikad ne zaboravi i nikad nikome ne ponovi - rekao je Enver Suljić, predsjednik Upravnog odbora za moto maraton. 

Na putu prema Srebrenici motoristi su zastali u Kladnju, Vlasenici, te Konjević-Polju, gdje su posjetili nanu Fatu Orlović. 

Među učesnicima 8. Internacionalnog  Moto -maratona Srebrenica, koji se i ove godine održava pod motom "Da se ne zaboravi i ne ponovi" su motoristi iz BiH, te Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Turske...

 

 

 

 

Motoristi Potočari

Dolazak motorista u Potočare

Posted by Faktor.ba on Wednesday, July 10, 2019
Dolazak motorista u Potočare 10.07.2019
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.