open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Učesnici supermaratona nastavljaju svoj put prema Potočarima
Na graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice
09.07.2019. u 08:16
get url
text

Učesnici memorijalne trke i supermaratona "Ne zaboravimo" koji su jučer krenuli iz Bihaća, danas nastavljaju svoj put iz Jajca (gdje su prespavali), preko Travnika, Sarajeva, Olova, Kladnja do Potočara. Planirani dolazak u Potočare je sutra, 10. jula. Mole se vozači da u trenutku prolaska učesnika maratona budu maksimalno oprezni i da poštuju upute policijske pratnje.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce - Jezero, a za vozila iznad sedam tona Crna Rijeka - Mrkonjić Grad.

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

Sanacioni radovi izvode se i u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila), a saobraćaj je regulisan semafoprima (naizmjenično jednom trakom).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica - Stup, Srebrenik - Orašje, Olovo - Kladanj - Vlasenica, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Bradina - Podorašac, Cazin - Srbljani, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i radove u Ključu i Mostaru.

Zbog kiše koja je padala tokom noći u većem dijelu zemlje kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.