Nekoliko osoba napalo je mladića koji je kod pumpe "Selex" u mostarskom naselju Vrapčići prodavao voće i povrće na štandu, a videosnimak napada se pojavio i na društvenim mrežama.

Dežurna kantonalna tužiteljica potvrdila je za Faktor da je jedna osoba privedena, a napadnuti mladić je prevezen u kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić".

- Stepen povreda povrijeđenog nije utvrđen - kazala je tužiteljica.

Detalja o ovom napadu iz policije nema. Glasnogovornik policije Ljudevit Marić potvrdio nam je da se napad dogodio oko 17.45 sati, a da je jedna osoba privedena oko 22 sata. U napadu su, prema prijavi, učestvovale tri osobe. 

- Uhapšeni je trenutno na krim-obradi - kazao je Marić, te dodao da u napadu nije korišteno hladno ili vatreno oružje.

Nezvanično se moglo čuti da je riječ o nastavku okršaja navijačkih grupa u Mostaru koji su kulminirali uslijed gradskog derbija. Napadnuti mladić je, navodno, na sebi imao majicu navijačke grupe "Red Army".

Na snimku se, za razliku od policijske informacije,  vide četiri osobe. Vidi se kako ga tuku šakama, a u jednom trenutku jedan od njih ga udara teglom, navodno sa medom, u glavu, dok se mladić pšokušava odbraniti nožem, koji je kod sebe imao vjerovatno za rezanje voća.