open-navfaktor-logo
search
Dostojanstvena proslava
Udruženje građana Šetalište janje s ražnja podjelili starijim sugrađanima
Kultno sarajevsko Udruženje građana Šetalište i danas su na svoj način obilježili 1. maj i podjelili starijim sugrađanima 30 porcija janjetine s ražnja sa somunima.
01.05.2020. u 14:25
get url
text
Udruženje građana Šetalište

Praznik rada sa poklonima uz obavezan karanfil dijelila je u Sarajevu Slavka Bogunović, koju je pratio naš fotoreporter.

- Volonter sam i već mjesec i po osobama od 65 godina starosti dijelim svako jutro hljeb, kupujem novine, mlijeko i šta god treba. Danas smo podjelili 30 porcija janjetine i po somun i naravno po jedan crveni karanfil – kazala je Bogunović.

{$galerijaFotografija}

Nedim Tabaković Čuke, predsjednik Udruženja građana Šetalište, već 29 godina na ovaj način organizuje proslavu Međunarodnog praznika rada, nije preskočio ni jedno obilježavanje u ratu, pa ni sada sa tri člana udruženja, jer poštuju zabranu okupljanja zbog pandemije korona virusa.

- I ovoga puta smo ispoštovali tradiciju obilježavanja 1. maja, a i naredbu Civilne zaštite o okupljanju. Sugrađani koji su prošetali pored nas dobili su karanfile, a i malo mesa sa roštilja ako su htjeli, a 30 porcija mesa smo podjelili starijim sugrađanima. Bez obzira na sve zadovoljni smo jer smo ipak dostojanstveno obilježili praznik rada i održali smo tradiciju – kazao je Tabaković.

Podjela ćevapa, Alipašina ulica, Prvi maj, 01.05. 2020
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.