open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Udruženje Lasta: Spomen-obilježje počet će se graditi u aprilu
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić obećao je da će iz općinskog budžeta djelimično sufinansirati izgradnju spomen-obilježja
08.11.2018. u 22:17
get url
text

Na današnjem sastanku sa načelnikom Općine Centar Sarajevo Nedžadom Ajnadžićem i njegovim saradnicima dogovoreni su naredni koraci do konačne realizacije projekta Spomen-park Odreda Lasta.

- Iskoristili smo priliku da načelniku Ajnadžiću i njegovim stručnim saradnicima prezentiramo idejno rješenje spomen-kompleksa koje će biti svojevrsni ukras općine i Grada Sarajeva. Iako smo inicijativu za izgradnju spomen-obilježja pokrenuli još prije dvije godine, kao legalisti i Udruženje koje poštuje predviđene zakonske procedure želimo da dogovorimo preostale detalje oko dobivanja urbanističke saglasnosti i građevinske dozvole za izgradnju spomenika.

Dobili smo od načelnika Ajnadžića i obećanje da će Općina Centar Sarajevo djelimično sufinansirati projekta i da će biti u koordinaciji s Udruženjem do izgradnje spomenika koja bi trebala početi u aprilu 2019. godine. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svima koji su u protekle dvije godine dali lični doprinos u dosadašnjim aktivnostima oko priprema za realizaciju, možda i najznačajnijeg i najzahtjevnijeg projekta na kojem je Udruženje do sada radilo.

Zahvaljujemo se svim nivoima vlasti koji su na volonterskoj osnovi dali vlastiti doprinos za iszgradnju spomen-obilježja - navodi se u saopćenju Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene Lasta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.