Oni će, zbog toga, intenzivirati redovnu akciju Udruženja "10 životnih namirnica“ koja za cilj ima prikupljanje i doniranje prehrambenih proizvoda slabijeg imovinskog stanja.

- Svjesni situacije u kojoj se trenutno nalazimo, te da je kriza dodatno pogodila porodice koje su u stanju socijalne potrebe smatramo da ovime možemo barem malo ublažiti negativne posljedice - saopćeno je iz tog Udruženja.

Prethodnog vikenda u sklopu te akcije volonteri Udruženja pripremili su 10 paketa prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za porodice slabijeg imovinskog stanja.

- Pripremljene pakete na adresu porodica dostavit će kompanija A2B koja se kao i mnogo puta do sada dokazala kao društveno odgovorna kompanija i svoje usluge ponudila besplatno i na tome im veliko hvala. Također, veliku zahvalnost dugujemo i Homework Hub-u, našim prijateljima koji u vrijeme trenutne epidemiološke krize ne rade poštujući preporuke kriznih štabova, ali koji su ponovo našli način da doprinosu realizaciji akcija Udruženja Ruku na srce - navode iz tog udruženja.

Udruženje s akcijom nastavlja sve dok traje trenutna kriza i ovim putem sve one koji žele da doprinesu pozivaju da im se priključe.

Također, pozivaju na poštivanje naredbi i preporuka kriznih štabova kako bi što je moguće više umanjili širenje epidemije.