open-navfaktor-logo
search
Borba za EURO
UEFA Džekinom fotografijom najavila polufinale play-offa, šta savjetuje selektoru Sjeverne Irske?
Susret Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske tek je jedan od osam polufinalnih duela play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo, na kojem naš nacionalni tim još nikada nije nastupio.
07.10.2020. u 08:26
get url
text

Evropska fudbalska federacija polufinalne mečeve doigravanja najavila je na svojoj zvaničnoj internet-stranici, a uprkos velikom broju fubalskih zvijezda koje će nastupiti u ovim susretima, kapiten Zmajeva Edin Džeko bio je u fokusu UEFA-e, koja je njegovom fotografijom najavila sutrašnje susrete.

- Bosna i Hercegovina u posljednja dva izdanja baraža nije uspjela izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, no sigurno da mogu biti komforni zbog činjenice da nisu izgubili ni jedan od domaćih mečeva. Teško je očekivati da neće biti golova, pogotovo zbog toga što je Sjeverna Irska primila 12 golova u posljednja četiri gostujuća susreta. Zbog toga će Ian Baraclough morati dotegnuti ekipu ukoliko želi drugi uzastopni plasman na EURO - navodi UEFA.com

Iz UEFA su ili zaboravili ili nisu željeli demoralisati fudbalere Sjeverne Irske podatkom da je ova selekcija u dva susreta sa Zmajevima doživjela isto toliko poraza u premijernom izdanju Lige nacija.

Utakmica BiH - Sjeverna Irska igra se sutra na stadionu Grbavica sa početkom u 20.45 sati, što je termin i preostalih sedam polufinalnih susreta play-offa za plasman na EP, a pravdu na meču u Dolini ćupova dijelit će španski arbitar Antonio Mateu Lahoz. Špancu će ovo biti 400. susret u sudijskoj karijeri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.