open-navfaktor-logo
search
Ljudi u crnom
UEFA odredila arbitre za prvo pretkolo Konferencijske lige, ko sudi bh. klubovima?
Tri bh. kluba, Sarajevo, Velež i Široki Brijeg, predstavljat će našu zemlju u premijernom izdanju Konferencijske lige.
27.06.2021. u 19:33
get url
text

Fudbalere Sarajeva u prvom susretu prvog pretkola UEFA-inog novoformiranog takmičenja očekuje gostovanje kod moldavskog Milsamija.

VEZANI TEKST - U BiH se pobrinuo za veliki skandal, sada je delegiran za meč Konferencijske lige

UEFA je danas odredila arbitre za mečeve prvog pretkola, a utakmicu na stadionu District Sport Complex - Orhei sudit će Turčin Yasar Kemal Ugurlu. Njemu će asistirati zemljaci Ceyhun Sesiguzel i Abdullah Ozkara, dok je četvrti arbitar Erkan Ozdamar, takođe iz Turske.

Poznati su i arbitri za uzvratni duel Sarajeva i Milsamija, koji se 15. jula igra na Olimpijskom stadion "Asim Ferhatović Hase".

Revanš će suditi Paul McLauglin iz Republike Irske. Pomagat će mu zemljaci Robert Clarke i Dermat Broughton, dok je četvrti sudija Damien MacGraith.

Prvi meč Veleža i Colerainea, koji se igra na stadionu Grbavica, suditi će također turski arbitar Abdulkadir Bitigen. Pomoćnici su mu Ibrahim Caglar Uyarcan i
Mustafa Savranlar, dok je četvrti sudija Zorbay Kucuk.

Pravdu u meču na Pecari između Širokog Brijega i Vllaznije dijelit će ruski sudija Aleksei Matyunin. Linijske sudije su Valeri Danchenko i Dmitri Mosyakin, dok je četvrti Evgeniy Kukulyak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.