open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
UEFA promijenila sudije meča Sheriff - Zrinjski: Rumuni umjesto Engleza
Fudbaleri Zrinjskog iz Mostara, prvaci Bosne i Hercegovine, večeras od 19 sati u Kišnjevu na stadionu Zimbru igraju revanš susret prvog pretkola UEFA Lige prvaka protiv Sheriffa.
12.07.2022. u 10:05
get url
text

Prvak Moldavije neće moći igrati u Tiraspolu jer je UEFA odlučila suspendovati stadion Sheriffa s obzirom na to da se nalazi u Transmistriji, autonomnoj regiji koja se samovoljno otcijepila iako nije međunarodno priznata.

A promjena grada domaćina nije jedina UEFA-ina promjena pred duel Sheriff - Zrinjski.

Naime, iz evropske kuće fudbala promijenili su i sudije za večerašnji meč. Prvobitno je bilo planirano da pravdu dijele arbitri iz Engleske, ali će se na terenu pojaviti Rumuni.

Glavnog sudiju Petera Banksa (Engleska) zamijenit će Radu Petrescu (Rumunija). Novi će biti i pomoćnici, a umjesto engleskih asistenata Adama Nunna i Daniela Cooka na teren će istrčati rumunski dvojac Radu Ghinguleac i Mircea Grigoriu.

UEFA je zamijenila i četvrtog sudiju, pa će umjesto Robert Jonesa (Engleska) samafor u Moldaviji nositi Marcel Birsan iz Rumunije.

Prva utakmica Sheriffa i Zrinjskog završena je bez pobjednika i bez golova, a večerašnji meč iz Kišnjeva bit će emitovan u direktnom TV prijenosu na Arana Sportu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.