Nakon što je predstojeće finale Lige prvaka izmješteno iz Istanbula u Porto, Evropska fudbalska organizacija (UEFA) započela je pregovore sa Fudbalskim savezom Turske (TFF), a neimenovani izvor javlja da je postignut dogovor da Istanbul bude domaćin finala Lige prvaka 2023. godine.

VEZANI TEKST - Finale Lige prvaka u Portu, na tribinama će moći biti 12.000 navijača

Isti izvor javlja i da je postignut i načelni dogovor da Istanbul bude domaćin i utakmice Superkupa Evrope koja će se igrati u augustu ove godine, a u kojem će se sastati ovogodišnji osvajači Lige prvaka i Evropa lige.

Očekuje se da Izvršni odbor UEFA-e te odluke potvrdi nakon prve naredne sjednice.

UEFA je nedavno saopćila da će se ovogodišnje finale Lige prvaka, koje se prvobitno trebalo igrati 29. maja na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu, igrati na stadionu Dragao u Portugalu. U finalu se sastaju dva engleska kluba, Manchester City i Chelsea.

U obrazloženju UEFA-e navodi se da navijači koji žele gledati utakmicu neće moći putovati u Tursku zbog mjera koje je uvela britanska vlada u okviru borbe protiv pandemije COVID-19. Finale će sa tribina moći gledati po 6.000 navijača iz obje ekipe.