open-navfaktor-logo
search
Igrač pozitivan
UEFA zbog koronavirusa otkazala utakmicu Lige prvaka
Finalni predkvalifikacioni meč za Ligu šampiona između šampiona Kosova Drite i šampiona Sjeverne Irske Linfielda, koji je trebalo da se održi danas u Nyonu u 18 sati , otkazan je zbog zaraze koronavirusom kosovskih fudbalera, prenosi Anadolu Agency (AA).
11.08.2020. u 19:55
get url
text

Utakmica je otkazana nakon što su švicarske zdravstvene vlasti u saradnji sa UEFA-om odlučile da cijeli Fudbalski klub Drita stave u karantin, pošto je još jedan igrač kosovskog šampiona bio pozitivan na korona testu, saopćeno je iz Fudbalskog saveza Kosova.

Igrač koji je pozitivan prethodno je na testu 7. augusta bio negativan. U saopćenju UEFA-e se navodi da je cijeli tim Drita bio negativan na testiranju prije dolaska u Švicarsku, ali u petak je igrač Drite uoči utakmice protiv Inter kluba d'Escaldes izašao pozitivan.

U skladu sa UEFA protokolom, ovaj igrač je stavljen u karantin, zajedno sa saigračem koji je imao bliske kontakte sa njim. Drugi igrač koji je rezultirao pozitivno imao je proteklih dana kontakt sa ostalim članovima delegacije i to je dovelo do toga da šicarske vlasti stave cijeli kosovski tim u karantin. Iz tog razloga se utakmica ne može održati, navodi se u saopćenju UEFA-e.

To pitanje će sada biti proslijeđeno Kontrolnom i disciplinskom tijelu UEFA na odluku u skladu sa UEFA-nim aneksom uredbe Lige šampiona 2020/21, koji je odobrio Izvršni odbor UEFA prošle sedmice.

- Fudbalski savez Kosova se nada i veruje da će se protokol i propisi UEFA-e poštovati u slučaju COVID-19, gdje su zaraženi izolovani, a ostali nastavljaju trku. Ovom prilikom molimo UEFA i tražimo razumevanje kako bi se omogućilo igranje ovog meča u drugom terminu i na drugom mestu kako naš tim ne bi bio oštećen - navodi se u saopćenju FSK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.