open-navfaktor-logo
search
Zvanično
UFC otpustio "Ukrajinskog Conora", borca koji je mijenjao identitet da sakrije poraze
Askar Mozharov više nije dio UFC-a.
Denis Zeba
16.06.2022. u 21:28
get url
text

"The Black Jaguar", ili kako su ga fanovi prozvali, "Ukrajinski McGregor", borio se na UFC Vegas 56 priredbi gdje je izgubio, a najveću pažnju je privukao nedavno kada je otkriveno kako je borac nekoliko puta mijenjao identitet kako bi sačuvao omjer.

VEZANI TEKST - Bizarna karijera UFC borca: Ukrajinac izmislio šest pobjeda, prikrio pet poraza

Nakon što je Sherdog proveo istragu, revidirao je Mozharov omjer koji je do tada bio 25:7, a stvarni je sad ipak 18:13. Ta promjena je došla nakon što je pravni tim Sherdog-a "pročešljao" Askarovu historiju te je saznao da je zapravo promijenio ime, a do tad se zvao Arthur Shadakov. Nakon što je sve izašlo na vidjelo, Askar i njegov tim su optuženi za lažiranje informacija o profesionalnom omjeru ovog Ukrajinca.

Sherdog je također potvrdio da je Mozharov, nakon promjene identiteta, pokušao u suradnji sa svojim timom opovrgnuti da se uopće borio na priredbama na kojima je upisao poraze. Čisto informativno, to je pokušao napraviti iako na YouTubeu postoje snimke sa tih istih priredbi.

Mozharov omjer je trenutno 19:13, a u posljednjem nastupu je nokautiran u prvoj rundi od strane Alonza Menifielda. Izgleda kako mu ni promjene identiteta nisu pomogle da dođe do nekog značajnijeg uspjeha, a pod kojim imenom će dalje nastupati, ostaje nam za vidjeti.
 
 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.