open-navfaktor-logo
search
New Mexico
UFC-ov šampion zavodio red na ulicama Albuquerquea
Nakon što je serijom objava na Twitteru dodatno rasplamsao situaciju između sebe i predsjednika UFC-a Dane Whitea, Jon Jones izašao je na ulice Albuquerquea, gdje su trajali prostesti građana zbog ubistva Georgea Floyda.
01.06.2020. u 14:28
get url
text

No, aktuelni UFC-ov šampion nije izašao kako bi se pridružio protestantima nego je snimljen u situaciji gdje se suprostavio vandalima koji su uništavali gradsku imovinu.

U većini američkih gradova trenutno traju žestoki protesti potaknuti smrću pripadnika afroameričke rase Georgea Floyda, koji je prošle sedmice preminuo kao žrtva policijske brutalnosti. Jedan od tih gradova je i Albuquerque, glavni grad savezne države New Mexico, grada u kojem ujedno živi UFC-ov prvak poluteške kategorije Jon Jones.

Jučer je na ulice izašao i on sam, no iz objave na njegovom Instagramu može se zaključiti kako nije izašao s ciljem da se pridruži protestima, koji su na više načina izmakli kontroli.

Na svom Instagram profilu Jones je objavio video na kojem se vidi kako prilazi maskiranim vandalima te im oduzima sprejeve kojima su mislili šarati po ulicama. Prišao im je vrlo ljutito te ih zatražio da mu ustupe sprejeve, što su oni, vjerojatno prepoznavši o kome je riječ, bez prigovara i napravili.

- Ima li ovo s*anje više uopće veze s Georgeom Floydom? Zašto tinejdžerska ološ uništava naš grad? Kao mladi crnac, vjerujte da sam također frustriran, no ovo nije način. Ovako samo otežavamo već tešku situaciju. Ako uistinu volite naš grad, sačuvajte ga. Svi vi stariji isto trebate progovoriti, nazovite vaše članove porodice i recite im da večeras dođu kući - napisao je Jones u prilogu videa koji je objavio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.