Ugašen požar na Alipašinom Polju: Ljekarsku pomoć zatražilo 40 stanara, neki imaju opekotine

objavljeno: 14.11.2017. u 21:14

Sarajevski vatrogasci lokalizovali su i ugasili požar u stanu na četvrtom spratu zgrade u ulici Ante Babića broj 5 u naselju Alipašino polje, a kako nam je potvrdio Mustafa Kovač, direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite KS, ljekarsku pomoć zatražilo je 40-ak osoba.  

Od onih koji su zatražili medicinsku pomoć, navodi Kovač, bilo je i težih slučajeva.

- Određeni broj ljudi je evakuiran, neki imaju opekotine i zagušenja i intevenisala je i Hitna pomoć, te pratimo njihovo zdravstveno stanje. Što je najvažnije, nemamo registorvanih žrtava, a pričinjena je materijalna šteta - kazao je Kovač, te dodao da su vatrogasci nakon dojave brzo intervenirali.

Prema njegovim riječima, za nekoliko minuta na mjestu događaja bilo je šest vatrogasnih vozila sa 26 vatrogasaca, a uzroci požara još nisu poznati.

Kovač je kazao da je u svemu velika sreća bila to što u ovoj zgradi funkcionira oprema, od hidranata i crijeva, do aparata za gašenje požara. 

U požaru je, prema prvim informacijama sa mjesta događaja, izgorio jedan stan, a više ih je oštećeno. Stanari su evakuirani iz većeg dijela zgrade, dok je jedan broj njih ipak ostao u svojim stanovima, jer nisu bili ugroženi.

VEZANI TEKST - Stanari o požaru na Alipašinom Polju: Odjednom se začulo kako neko viče i zapomaže, pa su nas počeli zvati vani

Policija je cijelo područje oko zgrade ogradila žutom trakom, a vatrogasci će, kako nam je kazao Kovač, na mjestu događaja ostati do jutra radi predostrožnosti i kako bi osigurali da vatra ponovo ne izbije. Tačan uzrok požara bit će zvanično poznat narednih dana, nakon što se obave potrebna vještačenja.  

VEZANI TEKST - Zgrada evakuirana, gori više stanova: Požar na Alipašinom Polju u Sarajevu, ima povrijeđenih