open-navfaktor-logo
search
Tvrdnje iz Moskve
Ugovor nije potpisan: Dio reprezentacije Rusije ide u rat, ništa od utakmice sa Zmajevima?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 19. novembra trebali bi igrati prijateljski meč protiv Rusije.
25.09.2022. u 15:17
get url
text

Sramnu odluku za gostovanju u St. Petersburgu donio je Komitet za hitnost FSBiH u sastavu Vico Zeljković, Ivan Beus, Irfan Durić, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa.

No, prema informacijama iz Rusije upitno je da li će se ovaj meč igrati. Razlog je mobilizacija, koju je naredio predsjednik Vladimir Putin, a koja je zahvatila i rusku reprezentaciju i tamošnji Fudbalski savez.

Kako pišu Sportske novosti novinar ruskog sportskog dnevnika Sport Express Maksim Alanazarov plasirao je šokantnu vijest koja se odnosi na pojedine članove ruske fudbalske reprezentacije.

VEZANI TEKST - Vico Zeljković odlučio: O meču Rusija - BiH razgovarat će se tek 10. oktobra!

Prema njegovim tvrdnjama pozive na mobilizaciju za rat u Ukrajini dobilo je nekoliko zaposlenika Fudbalskog saveza Rusije (RFU), uključujući službenog advokata, zatim fizioterapeuta, te nekoliko osoba zaduženih za organizaciju utakmica.

S druge strane Maxim Mitrofanov, vršilac dužnosti generalnog sekretara RFU, potvrdio je za Sport Express da ugovor sa FSBiH o igranje meča 19. novembra nije potpisan.

- Ugovor nije potpisan, postoji dogovor s kolegama. Razumijemo da su pod pritiskom. Kažu da će konačnu odluku donijeti 10. oktobra. Ako ovo ne bude utakmica sa Bosnom, naći ćemo novog protivnika. Ako FSBiH 10. oktobra potvrdi odigravanje utakmice, odmah sutradan ćemo potpisati ugovor - kazao je Mitrofanov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.