open-navfaktor-logo
search
Općinski sud u Sarajevu
Ugušila bebu i bacila je u kontejner: Majka negirala krivicu za čedomorstvo
Novorođenče je ugušila jastukom koji je zajedno sa tijelom stavila u crnu najlonsku vreću za smeće
12.10.2018. u 15:18
get url
text

Amela Džajić (33), majka troje maloljetne djece koja je optužena za ubistvo tek rođene ženske bebe 2. juna ove godine, danas je na ročištu u Općinskom sudu u Sarajevu negirala krivnju za krivično djelo čedomorstva koje joj je stavljeno na teret.

Potvrdio je ovo za Faktor Omar Mehmedbašić, advokat optužene. Džajić je nakon hapšenja tri mjeseca provela u pritvoru da bi potom u srijedu izašla na slobodu, a nakon što je Općinski sudu u Sarajevu uvažio žalbu na odluku o njenom pritvaranju.

Prema navodima iz optužnice, Džajić se porodila 31. maja u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je rodila živo žensko dijete. Bebu je usmrtila čim je izašla iz bolnice 2. juna u poslijepodnevnim satima u stanu na Ilidži, koji je koristila zajedno sa Z. B.

Novorođenče, koje je bilo umotano u bijelu pamučnu pelenu i plavu bolničku dekicu, položila je na krevet. Potom je uzela manji jastuk, stavila ga bebi na lice i ugušila je. Nakon što je provjerila da je dijete mrtvo, tijelo i jastuk kojim ga je ubila, stavila je u crnu najlonsku vreću za smeće, koju je potom stavila u crveni platneni ceker.

Tijelo bebe u cekeru bacila je u kontejner ispred zgrade u kojoj je stanovala.

Optuženoj majci izrečene su mjere zabrane sastajanja, posjećivanja, približavanja i bilo kakvog kontaktiranja sa svjedokom B. Z.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.