Uhapšeni prevaranti iz Srbije: "Poštari" naivnim građanima prodavali sandučad

objavljeno: 12.01.2018. u 14:27

Banjalučka policija uhapsila je pet državljana Srbije, koji se sumnjiče da su se lažno predstvaljali i varali građane Banje Luke.

Prema informacijama iz Policijske uprave Banja Luka, tokom jučerašnjeg dana uhapšeni su P. V. (25), D. B. (30), S. S. (30), N. L. (28) i M. B. (30), svi iz Valjeva iz Srbije, zbog sumnje da su počinili krivična djela prevara, lažno predstavljanje i posebni slučajevi falsifikovanje isprave. 

Sumnja se da se petorka u vremenskom periodu od 15. decembra 2017. do 11. januara ove godine, na podučju Banje Luke lažno predstavljala da su radnici pošte i telekoma, te prodavala poštanska sandučad po cijeni od 20 do 30 maraka. 

- Prilikom kupoprodaje osumnjičeni su oštećenim osobama izdavali račune sa pečatom preduzeća iz Brčkog, a za koje je izvršenim provjera utvrđeno da više ne posluje i ne bavi se tom djelatnošću - kazali su iz PU Banja Luka.

Policija je pronašla i oduzela 18 poštanskih sandučića, bjanko ovjerene priznanice, kao i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz, a broj oštećenih osoba se utvrđuje.

- O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih, a nakon ispitivanja osobe će biti predate Službi za poslove sa
stranicima, Terenski centar Banja Luka - navode iz policije.