Uhapšeni u Sarajevu i Lukavici: Kod braće Nikšić nađeno devet kila droge

objavljeno: 12.01.2018. u 16:34

Dvadesetpetogodišnji Adnan Nikšić, koji je jučer uhapšen u Lukavici, nakon što je u njegovom vozilu pronađena droga, predat je u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, dok je njegov brat Alija Nikšić (36), koji je isti dan uhapšen nakon pretresa u sarajevskom naselju Sokolović Kolonija, predat na postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Ove informacije za Faktor potvrđene su iz spomenutih pravosudnih institucija.

Obojica se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok je stariji brat Alija osumnjičen još i za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije. 

Najprije je jučer ujutro uhapšen mlađi Nikšić, nakon što su mu policajci PU Istočno Sarajevo na parkingu u Ulici akademika Petra Mandića, nedaleko od autobuske stanice, napravili zasjedu.

Oni su u gepeku njegovog "BMW-a X5" u jednom koferu pronašli pet paketa skanka, ukupne težine oko pet kilograma, koje je Nikšić namjeravao prodati kupcu iz Istočnog Sarajeva.

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije MUP-a KS potom su u kasnim popodnevnim satima pretresli kuću u kojoj stanuje njegov brat Alija, koja se nalazi u ulici Francuske revolucije, kao i automobil "ford fiesta" kojeg koristi.

Tom prilikom pronađeno je oko četiri kilograma marihuane, šest pištolja raznih marki i kalibara, 105 metaka različitog kalibra, te mobitel.

Nakon što budu ispitani, postupajući tužioci odlučit će o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete.