open-navfaktor-logo
search
Pronađen "passat"
Uhapšen 23-godišnjak iz Živinica: Skrivio smrt pješakinje pa krenuo preko granice
Pripadnici Granične policije u Orašju slobode lišili S. DŽ. (23), nastanjenog na području Živinica
15.10.2019. u 15:55
get url
text
get url
text

Policajci iz Živinica, pronašli su osumnjčenog za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je usljed zadobijenih povreda preminula pješakinja R. Dž. (54). Nesreća se dogodila jučer oko 17.15 sati na lokalnom putu u mjestu Donja Višća na području općine Živinice.

- Operativnim radom i pretragom terena, policajci iz Živinica pronašli su vozilo marke "passat", stranih registarskih oznaka, sa vidnim oštećenjima, za koje postoju sumnja da je učestvovalo u navedenoj saobraćajnoj nesreći. Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK prikupljena su operativna saznanja o identitetu mogućeg izvršioca, koja su blagovremeno proslijeđena drugim policijskim agencijama, na osnovu kojih su pripadnici Granične policije u Orašju slobode lišili S. DŽ. (23), nastanjenog na području Živinica - saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Uhapšeni će biti predat policijskim službenicima Uprave policije MUP-a TK na dalje postupanje, a oni će u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona nastaviti istragu ovog krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.