open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Uhapšen krivotvoritelj novca: Policija zaplijenila hrpu lažnih dolara i eura
Policajci iz Gradačca su tokom istrage došli do saznanja da je D. Č. (26) počinio krivično djelo krivotvorenja novca u januaru 2020. godine na području ovog grada.
20.03.2020. u 15:42
get url
text
Zaplijenjen krivotvoreni novac
Zaplijenjen krivotvoreni novac

Operativnim radom na terenu, gradačački policajci su, u saradnji s kolegama iz Srebrenika i Brčkog, jučer pronašli D. Č. na odručju Srebrenika, a kod njega su pronašli i oduzeli veći broj najvjerovatnije krivotvorenih novčanica u različitim apoenima u ukupnom iznosu od 20.900 američkih dolara i 16.250 eura.

{$galerijaFotografija}

Istog dana, u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada nad D.Č. koji, nema stalnog mjesta prebivališta, zbog postojanja osnova sumnje da je na području grada Gradačca u mjesecu januaru 2020.godine počinio krivično djelo krivotvorenje novca, stavljanjem u opticaj novčanicu za koju je vještačenjem utvrđeno da je krivotvorena, kao i osnove sumnje da je dva puta stavio u opticaj krivotvorene novčanice na području Brčko distrikta.

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac, u saradnji sa Tužilaštvom BiH, nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.