Irak

Uhapšen Mazlum Dag i još trojica terorista koji su izveli napad u Erbilu

Objavljeno: 20.07.2019. u 15:55

U saopćenju iz policije u Erbilu navedeno je kako su snage sigurnosti pronašle i uhapsile Mazluma Daga, teroristu čiji je identitet objavljen prije dva dana, a u vezi s napadom na restoran u Erbilu, koji se desio prije tri dana

Mazlum Dag

Vlasti Regionalne kurdske uprave na sjeveru Iraka (IKBY) potvrdile su da je uhapšen terorist Mazlum Dag, organizator napada na restoran u iračkom gradu Erbilu u kojem je ubijen turski diplomat. Osim Daga, uhapšena su i ostala trojica terorista koji su učestvovali u napadu. 

U saopćenju iz policije u Erbilu navedeno je kako su snage sigurnosti pronašle i uhapsile Mazluma Daga, teroristu čiji je identit objavljen prije dva dana, a u vezi s napadom na restoran u Erbilu, koji se desio prije tri dana. 

Osim Daga, uhapšene su još tri osobe koje se dovode u vezi pomenutim napadom, no o njima nije objavljeno više detaljnih informacija. 

Policija u Erbilu je u četvrtak, dan nakon napada, objavila identitet i fotografiju Daga, a podijeljena je da je rođen 1992. godine u Diyarbakiru. 

U oružanom napadu izvedenom u srijedu u restoranu u Erbilu, u Iraku, poginuli su diplomat konzulata Republike Turske i dva državljanina Iraka.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije