open-navfaktor-logo
search
Zbog ucjene
Uhapšen muškarac koji je objavio fotografije zbog kojih je "pometen" gradonačelnik Prijedora Pavlović
Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, postupajući po naredbi Okružnog suda u Prijedoru, proveli su operativnu akciju "Provajder", saopćio je MUP RS-a.
28.01.2022. u 08:53
get url
text

- U okviru ove akcije je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ucjena na štetu D. V. slobode lišen M. M. iz Prijedora - naveli su iz MUP-a RS-a.

VEZANI TEKST - Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović zvanično podnio ostavku

Kako dodaju, on je uhapšen sinoć, neposredno nakon što je preuzeo novac, koji je zahtjevao od oštećenog da bi prestao sa daljim iznošenjem informacija koje škode njegovoj časti i ugledu.

- U toku su pretresi vozila i prostorija koja koristi osumnjičeni, te se sve dalje aktivnosti preduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor - naveli su iz MUP-a RS-a.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Marko Munjiza iz Prijedora, a zbog ucjenjivanja direktora IRB-a Dražena Vrhovca.

On je od njega zahtijevao 10.000 KM, nakon čega se Vrhovac obratio policiji, koja je sprovela posebne istražne radnje i obilježila novčanice koje je Munjiza sinoć preuzeo, nakon čega je i uhapšen.

- Munjiza je tražio 100.000 KM od oštećenog, a kako potvrdu da će mu on to i isplatiti zahtijevao je prvo 10.000 KM - kazao nam je izvor iz istrage.

{$galerijaFotografija}

Kako su mediji ranije pisali, Marko Munjiza je objavio fotografije zbog kojih je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović podnio ostavku, nakon čega su u Prijedoru održani vanredni izbori za tu funkciju.

hapšenje Marko Munjiza, Prijedor, 28.01.2022.
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.