open-navfaktor-logo
search
Debeo dosije
Uhapšen Naser Palislamović: Pobjegao nakon što je usmrtio pješaka u Blažuju
Policijsku službenici uhapsili su osobu N. P. koja je usmrtila pješaka u subotu navečer na Mostarskom raskršću u Sarajevu.
11.10.2020. u 11:51
get url
text

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

- Vozač se udaljio sa mjesta nesreće ali je ubrzo uhapšen. Na vozilu su bile postavljene različite registarske tablice, a vozilo je u Binježevu prethodno zaustavljala policija zbog prekoračenja brzine – kazao je Hadžiabdić.

Uhapšeni je zadržan u prostorijama za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a tokom dana bit će predat postupajućem tužiocu.

Nezvanično, uhapšen je Naser Palislamović koji je od ranije poznat policiji po brojnim prekršajima.

VEZANI TEKST - Uviđaj u toku: Kod Mostarskog raskršća smrtno stradao pješak

Palislamović se odbio zaustaviti na zahtjev policije te je na putu prema Ilidži udario pješaka nanijevši mu smrtonosne povrede.

Podsjećamo, Palislamović je optužen i za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu, 27. juna 2010. godine, kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić. Prvostepenom presudom je oslobođen, da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu.

Bio je osuđivan za veći broj krivičnih djela, za teške krađe, falsifikovanje, nasilje u porodici, te ugrožavanje sigurnosti.

Policija je Palislamovića uhapsila i u augustu u Istočnom Sarajevu kada je također vozio automobil sa dvije različite tablice, koje su prethodno ukradene sa vozila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.