open-navfaktor-logo
search
Bori se za sebe i druge
Uhapšen Splićanin koji je kombijem blokirao banku: Blokirali su mi život sedam godina
Crveni kombi na kome je bila ispisana poruka "Lopovi. Dosta je" blokirao je danas ulaz u zgradu Agram banke u Splitu.
24.03.2021. u 09:30
get url
text

Zgradu je kombijem blokirao Josip Bekavac koji je ogorčen postupanjem institucija i nerješavanjem njegovih movinsko-pravnih problema vezanih uz poslovni prostor u Vili Velebita. Kako je najavio, čekat će pred zgradom dolazak nekog iz državnog tužilaštva. Pred zgradu je došla i interventna policija koja ga je uhapsila, piše Dalmatinski portal.

Bekavac je istakao da su mu blokirali život sedam godina.

- Prodali su poslovni prostor za 400 hiljada eura, a 128.000 eura su meni odbili od računa. Još 64.000 zapljene imaju na moju kuću i kuću mojih roditelja. Sve su uzeli. Ne dam. Ovo je za DORH (državno tužilaštvo)! Policija ne može napraviti ništa. Nestalo je 280 hiljada eura je nestalo. Ja nemam lovu za advokate koju oni imaju. Prodali su prostor ispod života u koroni, a mene ne žele primiti zbog korone. Sistem, korupcija i tužilaštvo. Imam sve crno na bijelo. Moje pare smrde, a njihove ne. Sve ću dati na uvid kada se završi ovo. Da cijela Hrvatska vidi što se radi - rekao je novinarima prije hapšenja i dodao:

FOTO: Dalmatinski portal

- Želim da napokon počnu funkcionirati. Nisam ja jedini. Ima nas još. Borim se za sebe, ali i za druge. Neka se neko pametan sjeti pa pošalje nekog pametnog ko može razgovarati. Ovo sve traje sedam godina. Jedu male ljude. Ja sam mali čovjek. Mene hoće pojesti. Razmišljao sam da se ubijem, ali želim živjeti. Vidite na šta su me natjerali. Niko ne vidi, niko ne čuje, niko ne čita papire.

Nakon hapšenja priveden je u policijsku stanucu na ispitivanje, vjerovatno zbog narušavanja javnog reda i mira. Ključeve kombija je bacio pa vozilo i dalje stoji pred zgradom u koju se ipak može ulaziti. Policija će kontaktirati saobraćajne redare kako bi se pobrinuli za kombi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.