open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Uhapšen vozač koji je skrivio strašnu nesreću kod naplatnih kućica
Policija ga je prvo bila pustila, ali je nakon novih saznanja iz istrage sinoć uhapšen
14.07.2019. u 08:11
get url
text

Nakon što ga je prvo pustila na slobodu, policija je sinoć uhapsila vozača BMW-a koji je izazvao stravičnu nesreću na naplatnim kućicama kod Zagreba.

Nakon novih saznanja iz istrage, hrvatski državljanin (1984. godište) uhapšen je na području Policijske uprave Međimurske, te će nakon zakonskog roka biti doveden pritvorskom nadzorniku. Policija je saopćila da nastavlja istragu u ovom slučaju, uz saradnju sa tužilaštvom.

Hrvatski mediji nagađaju da bi nova saznanja zbog kojih je uhapšen vozač BMW-a to što je on dva dana prije nesreće izašao sa odvikavanja od droge, ili što je koristio mobitel u trenutku izazivanja nesreće. Alkotestom nije utvrđeno da je konzumirao alkohol, ali su naložene dodatne analize.

Ranije je RTL javio da je O. M. u utorak stigao s liječenja na Rabu, gdje je bio zbog ovisnosti o drogi GHB, popularno nazvanoj i droga za silovanje.

Troje povrijeđenih iz ove nesreće je i dalje u teškom stanju. Otac ima povrede grudnog koša, a dječaku je operisana natkoljenična kost. Majka ima povrede mozga i grudnog koša, piše Index.

Kako se navodi, u nesreći su povrijeđeni 38-godišnji Danijel Dobrenov, bivši trener tenisaerke Petre Martić, te njegov sedmogodišnji sin i supruga Ana. Oni žive u Australiji, a u Hrvatsku su stigli iz Budimpešte.

Pojavio se i snimak na kome se vidi kako je vozač BMW-a divljao na autoputu prije nego što je naletio na dva auta na naplatnim kućicama.

Nesrea se dogodila u četvrtak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.