open-navfaktor-logo
search
Bosanska Gradiška
Uhapšen zbog pokušaja ubistva: Vojnim bajonetom izbo komšije
Stojadinovićeva majka policiji je oko 19.30 prijavila kako je on iz kuće uzeo nož, vojni bajonet, te krenuo prema kući njihovih komšija govoreći kako će ih ubiti
14.08.2019. u 09:32
get url
text

Četrdesetjednogodišnji Alen Stojadinović uhapšen je sinoć zbog sumnje da je vojnim bajonetom pokušao ubiti svoje komšije Milovana (72) i Miru (68) u njihovoj porodičnoj kući u Bosanskoj Gradiški. 

Kako nezvanično saznajemo, Stojadinovićeva majka policiji je oko 19.30 prijavila kako je on iz kuće uzeo nož, vojni bajonet, te krenuo prema kući njihovih komšija govoreći kako će ih ubiti. 

Na teren su nakon prijave odmah upućene policijske patrole, gdje su zatekle Stojadinovića, ali i povrijeđeni bračni par Ljaljić. Osumnjičeni je uhapšen, dok su supružnici prevezeni u bolnicu u Bosanskoj Gradiški na ukazivanje ljekarske pomoći. 

Prema nezvaničnim informacijama, Mira je zadobila ubodnu ranu sa lijeve strane grudnog koša i više posjekotina. Doktori se nisu izjasnili o stepenu povreda koje je zadobila, ali je ostala u bolnici na daljem liječenju. Kako saznajemo, žena nije životno ugrožena. Njenom suprugu je povrijeđena desna ruka, te je on nakon, nakon ukazane ljekarske pomoći, pušten na kućno liječenje. 

Saznajemo i to da Stojadinović i Ljaljići između sebe nisu imali problema niti su se ranije sukobljavali. Motiv ovog zločina tek treba utvrditi, a navodno Stojadinović nije psihički stabilna osoba. 

- Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odjeljenja kriminalčističke policije Policijske uprave Bosanska Gradiška, a o svim okolnostima događaja obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka - kazali su iz policije.

Osumnjičeni će najvjerovatnije tokom dana biti predat nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.