open-navfaktor-logo
search
Nakon pucnjave
Uhapšena jedna osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom Nedžiba Spahića Džibe, za drugom se traga
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su jednu osobu koja se dovodi u vezu sa sinoćnjim ubistvom Nedžiba Spahića Džibe u sarajevskom naselju Grbavica. 
30.06.2020. u 13:18
get url
text

Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. 

- Jedna osoba koja se dovodi u vezu sa sinoćnjim ubistvom lišena je slobode, dok se za drugom intenzivno traga. Osoba lišena slobode je inicijala S. H. - kazala je Bavčić. 

Iz MUP-a KS precizirali su da se S. H. (60) sumnjiči za krivilno djelo pomaganje, te da je nad njim u toku kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, dok je za drugom osobom inicijala S. G. (43) raspisana potraga.

VEZANI TEKST - Poznat identitet osumnjičenog za ubistvo Nedžiba Spahića Džibe

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo nastavljaju dalji rad na prikupljanju dokaza, pronalasku osobe za kojom se traga i dokumentovanju krivičnog djela - saopćeno je iz MUP-a KS.

Spahić je sinoć oko 20.45 sati teško povrijeđen u pucnjavi u restoranu "Paper Moon" u sarajevskom naselju Grbavica. Napadač maskiran kačketom i maskom na njega je tada, prema nezvaničnim informacijama, ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao automobilom "alfa romeo", koji je nedugo nakon toga pronađen na Ciglanama.

Ekipa Hitne medicinske pomoći prevezla je povrijeđenog Spahića u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je on uprkos naporima ljekara u 23.40 sati preminuo na operacijskom stolu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.