open-navfaktor-logo
search
Pula
Uhapšena trojica huligana koji su brutalno pretukli 77-godišnjaka
Nisu ništa rekli, samo su me počeli tući. Udarali su me u glavu, u ruku, a nakon što sam pao, nogama su me tukli po rebrima
22.07.2019. u 09:13
get url
text

Neviđen slučaj brutalnosti zgrozio je jučer ujutro građane Pule i šire - trojica maskiranih napadača, naoružani palicama, nasrnuli su i pretukli penzionera koji je čuvao inventar i terasu kafića Old City bar u centru Pule.

Na meti huligana našao se 77-godišnji Evelino Vale, kojem su napadači slomili tri rebra i ruku, a divljanje huligana snimile su nadzorne kamere.

I pored teških povreda, Evelino je za Glas Istre uspio prepričati šta se dogodilo.

- Došli su oko šest sati i dirali hrvatsku i istarsku zastavu koje vise na terasi. Upozorio sam ih da to ne čine, a oni su rekli da u 9.30 sati moraju na postrojavanje u vojsku te da su pred zastavom svaki dan. Onda su otišli i vratili se nakon sat s palicama, maskama i kapuljačama na glavama. Nisu ništa rekli, samo su me počeli tući. Udarali su me u glavu, u ruku, a nakon što sam pao, nogama su me tukli po rebrima - prepričao nam je Vale.

Napad je trajao nekoliko minuta.

Pulska policija brzo je reagirala te je objavila i da su sva trojica napadača uhapšena.

-Pulska je policija danas oko 11.50 sati zaprimila dojavu iz pulske bolnice da se kod njih nalazi muškarac koji je povrijeđen u ulici Danteov trg u Puli. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da su tokom noći tri nepoznata počinioca nakon verbalnog sukoba, fizički napali 77-godišnjeg muškarca. Povrijeđenom muškarcu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je teško povrijeđen. Policijski službenici su u večernjim satima uhapsili dvojicu muškaraca koji se dovode u vezu s događajem. Ranije je jedan uhapšen na području Pule, a drugi na području Zagreba, a tokom večeri uhapšen je i treći muškarac kojeg policija dovodi u vezu s napadom na 77-godišnjaka.  Kriminalističko istraživanje je u toku - navode iz Policijske uprave Istarske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.