open-navfaktor-logo
search
Na području Cazina
Uhapšene dvije osobe osumnjičene za ubistvo migranta u Sarajevu
Policijski službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) uhapsili su jučer na području općine Cazin dvije osobe osumnjičene za ubistvo migranta 5. novembra u općini Novi Grad Sarajevo.
12.12.2020. u 14:37
get url
text

- Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju Ubistva, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo došli su do saznanja da su dvije osobe, također migranti, koja se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom, napustile Kanton Sarajevo i uputile se na područje Republike Srpske i USK - kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Prema njegovim riječima, dobrom saradnjom s policijom MUP-a USK-a, Federalnom upravom policije, policijom MUP-a RS, te Službom za poslove sa strancima BiH, osobe su locirane i uhapšene, te je izvršena kriminalistička obrada.

Osumnjičene osobe su državljani Maroka rođene 1998. 1990. godine i bit će predate danas u dalju nadležnost postupajućem tužitelju Tužilaštva KS.

- Napominjem da su sva ubistva koja su u ovoj godini izvršena na području Kantona Sarajevo rasvijetljena i dokumentirana - kazao je Hadžiabdić.

VEZANI TEKST - Međusobni obračun: U Sarajevu ubijen migrant

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.