open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Uhapšene dvije osobe zbog krivičnog djela protiv zdravlja ljudi
MUP Republike Srpske (MUP RS) je u protekla 24 sata evidentirao dva krivična djela protiv zdravlja ljudi i uhapsio dvije osobe.
24.03.2020. u 11:00
get url
text

Kako je navedeno iz MUP-a, jučer oko 13 sati policajci iz Prijedora  zaprimili su informaciju da je osoba D. К. iz Prijedora, prekršila mjeru kućne izolacije.

- Lice je lišeno slobode i smješteno u prostorije za zadržavanje – istaknuto je.

Također, policajci PS Centar su u ulici Tržnička, zbog sumnje da se krše mjere štaba za vandredne situacije, kontrolisali M.S, i utvdili da je prekršio naložene mjere nadležnog inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji i da ne boravi na adresi koja je navedena u rješenju o izolaciji, izdato na Graničnom prelazu Bosanski Novi.

On je zatim uhapšen, a  dežurni tužilac banjalučkog Tužilaštva se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstevnim propisima za vrijeme epidemije.

Zbog nepoštovanja zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji RS-a kojom je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svima na javnim površinama u vremenu od 20 do pet sati, u protekla 24 sata sankcionisano je 80 građana.

Tako su jučer ko 13.45 sati policajci na Sokocu, u Ulici Cara Lazara, uočili S.B. iz ovog mjesta, kojem je od strane sanitarnog inspektora, izrečena mjera "kućne izolacije", a nepoznata osoba je prijavila policiji u Doboju, da je u mjestu Osječani, uočio R.I. iz Osječana, kojem je također određena mjera izolacije.

Za obje ova osobe su izdati prekršajni nalozi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.