open-navfaktor-logo
search
Narkogrupa
Uhapšeni ostaju u pritvoru, objavljen snimak upada specijalaca FUP-a u akciji "Lim 2"
Za svih 10 uhapšenih u akciji "Lim 2" za koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo određivanje pritvora, Kantonalni sud je prihvatio prijedlog, te im je određen jednomjesečni pritvor.
03.02.2020. u 16:33
get url
text

Pritvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić.

Tako će Mirza Balićevac, Edin Vrtić, Enver Musić, Asim Avdić, Haris Musić, Admir Vrtić, Mirnes Bublin, Dževad Hubijer, Semir Humić i Elmir Rožajac naredni mjesec provesti iza rešetaka.

S druge strane, Sud je odbio da odredi mjere zabrane za četvericu osumnjičenih Asmira Baždara, Izudina Borovinu, Admira Mujezinovića i Nedima Dževlana, koje je Tužilaštvo predložilo.

VEZANI TEKST - Uhapšeni u akciji "Lim 2" na zadržavanju, čeka se odluka tužioca

Te mjere zabrane podrazumijevaju zabranu sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima, te povremeno javljanje u nadležnu policijsku stanicu.

- Tužilaštvo će se na odluku za odbijanje određivanja mjera zabrane za osumnjičene sudu uložiti žalbu - kazala je Bavčić.

Svi oni se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga. 

Pripadnici FUP-a  u akciji "Lim 2" obavili pretrese na 24 lokacije na području sarajevskih općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Trnovo i Vogošća, te na području općine Konjic, gdje su pronašli i oduzeli značajne količine heroina, kokaina, spida i marihuane.

U emisiji "Slučjevi X" TV Hayat objavljen je snimak upada specijalaca Federalne uprave policije i hapšenja jednog od osumnjičenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.