open-navfaktor-logo
search
Istraga
Uhapšeni pop Glišić pušten na slobodu
Nakon što je istražiteljima "prodao" oružja, Glišić je uhapšen, a prema nezvaničnim saznanjima, tokom primopredaje sa sobom je vodio i djecu koja su mu trebala poslužiti kao paravan
05.07.2019. u 12:46
get url
text

Bojan Glišić, sveštenik Srpske pravoslavne crkve sa eparhijom u Višegradu, kojeg su pripadnici MUP-a RS-a uhapsili jučer u akciji "Lotika", pušten je na slobodu, nakon što ga je ispitao tužilac koji rukovodi istragom ovog  slučaja, potvrđeno je za Faktor u Tužilaštvu.

- Osumnjičeni je ispitan, nakon čega je tužilac donio odluku da neće tražiti pritvor za osumnjičenog jer za to nema zakonskog osnova - potvrdio nam je sekretar Tužilaštva u Istočnom Sarajevu Neven Kramer. 

Kako je pojasnio, postupak protiv osumnjičenog bit će nastavljen, s tim da će se on braniti sa slobode, budući da su dokazi u ovom slučaju već prikupljeni.

Podsjećamo, Glišić je "pao" nakon što su istražitelji Uprave  za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, nakon sazanja da se Glišić bavi prodajom oružja i eksploziva, organizirali simulirani otkup. 

Nakon što je istražiteljima "prodao" oružja, Glišić je uhapšen, a prema nezvaničnim saznanjima tokom primopredaje sa sobom je vodio i djecu koja su mu trebala poslužiti kao paravan.

Nakon hapšenja Glišića, policajci su pretresli njegovu kuću i automobil u Rogatici, kao i kuću njegovog oca u Višegradu, gdje su pronašli oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina – MRUD, više komada municije različitog kalibra i SIM kartica i mobilnih telefona.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.