open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Uhapšeni u akciji "Biser" predati Tužilaštvu: Za Sloveka zaražen pritvor, Kovačić pušten
Dvije osobe koje su jučer uhapšene u akciji "Biser" u Banjoj Luci predati su danas Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu.
09.10.2020. u 21:27
get url
text

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, postupajućem tužiocu su sprovedeni Andrej Slovek koji se sumnjiči da je od neutvrđenog dana do 8. oktobra ove godine izvršio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja droga i neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem, te Igor Kovčić osumnjičen da je u navedenom periodu počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Nakon što su ispitani u Tužilaštvu, postupajući tužilac za Sloveka je predložio određivanje mjere jednomjesečnog pritvora zbog postojanja bojazni od bjekstva osumnjičenog, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke.

- Osumnjičeni je u ulici Zmaja Ognjenog Vuka, Grad Banja Luka u svojoj porodičnoj kući i kući vlasništvo J. M., držao a nakon što je predhodno radi prodaje nabavio supstance koje se su proglašene za opojne droge (marihuana, spid i kokain) - naveli su iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

S druge strane, Kovačić je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

Protiv Marine Janjić, koja je također juče uhapšena u akciji "Biser", bit će podnesen izvještaj zbog sumnje da je u istom vremenskom periodu počinila krivično djelo neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

- Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici su pronašli kokain, spid, marihuanu, digitalne vage, oružje i novac, kao i nelegalni starački dom na području Banjaluke, u kojem je pronađeno 16 osoba starije životne dobi - saopćeno je ranije danas iz MUP-a RS-a.

{$galerijaFotografija}

 

biser 1.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.