open-navfaktor-logo
search
Bit će ispitani
Uhapšeni u akciji FUP-a predati Tužilaštvu TK: Putem društvenih mreža i internetske aplikacije iznuđivali novac
Tri osobe koje su jučer uhapšene u akciji koju je u saradnji sa Tužilaštvom Tuzlanskog kantona (TK) provela Federalna uprava policije, uz asistenciju MUP-a TK, danas su predate u nadležnost Tužilaštva, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.
25.04.2023. u 14:51
get url
text

Iz Tužilaštva podsjećaju da su policijski istražitelji, po naredbi nadležnog suda i nalogu Tužilaštva, obavili pretrese na pet lokacija u Lukavcu i Tuzli, kada su uhapšeni R. J., M. S. i A. H. Za dvije osumnjičene osobe je raspisana potjernica, dok se jedna osoba Dž. J, protiv koje se također vodi istraga, već nalazi u zatvoru.

VEZANI TEKST - FUP uhapsio tri osobe u Tuzlanskom kantonu zbog iznude i ugrožavanja sigurnosti

- Prilikom pretresa je pronađeno određeno naoružanje, kao i tehnološki uređaji koji će biti predmet vještačenja i koji su vjerovatno korišteni pri izvršenju krivičnih djela. Oni su osumnjičeni da su od kraja 2022. godine koristeći određene društvene mreže i internetske aplikacije iznuđivali veće iznose novca od više osoba koje žive u BiH i inostranstvu te su upućivali ozbiljne prijetnje njima i članovima njihovih porodica da će koristeći različito oružje izvršiti napade na njih - navode iz Tužilaštva TK.

Tri osumnjičene osobe, dodaje se u saopćenju, koje su jučer uhapšene, danas će biti ispitane u Tužilaštvu, nakon čega će vjerovatno postupajući tužilac za njih nadležnom sudu staviti prijedlog za određivanje pritvora.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.