Istočno Sarajevo

Uhapšeni u akciji "Kasa 2" priznali krivicu

Objavljeno: 15.04.2019. u 11:46

Sumnja se da su ugostitelji i vlasnici objekata porez utajivali preko fiskalnih kasa na kojima su instalirani programi koji su im to omogućavali, a akcija "Kasa 2" se nastavlja

Sedam osoba uhapšenih u akciji "Kasa 2" koja je provedena na području Jahorine i Pala, tokom ispitivanja u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priznalo je krivicu za krivična djela utaja poreza i doprinosa, kompjuterska prevara i nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je Neven Kramer, sekretar Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

- Svih sedam osumnjičenih je u prisustvu svojih advokata priznalo krivična djela koja im se stavljaju na teret i na osnovu toga odlučeno je da se u ovoj fazi istrage ne ide sa prijedlogom za određivanje pritvora. Nastavlja se sa ispitivanjem svjedoka i utvrđivanjem svih činjenica koje su bitne za dokazivanje krivičnog postupka - kazao je Kramer.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Njegošu Ćulumu, Predragu Obućini, Svanimiru i Miljani Kreštalici, Zorici Jovankić, te Dušanki Pejović i Zoranu Obućini.

Pripadnici SIPA-e u petak su pretresli Ribnjak Toplik, Vilu Bela, Restoran Bob Exclusive, Cafe Bar Pegi, te Računovodstveni servis Pejović.

Sumnja se da su ugostitelji i vlasnici objekata porez utajivali preko fiskalnih kasa na kojima su instalirani programi koji su im to omogućavali, a akcija "Kasa 2" se nastavlja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije