open-navfaktor-logo
search
Istraga
Uhapšeni u akciji "Lim 2" na zadržavanju, čeka se odluka tužioca
Četrnaest od ukupno 19 osoba koje su jučer pripadnici FUP-a priveli u akciji kodnog naziva "Lim 2" predato je jutros, uz izvještaje o počinjenim krivičnim djelima, u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. 
30.01.2020. u 16:13
get url
text

Za svih 14 kantonalna tužiteljica koja rukovodi istragom odredila je 24-satno zadržavanje, a nakon što budu ispitani u svojstvu osumnjičenih, tužiteljica će odlučiti da li će i za koliko uhapšenih biti zatražena mjera jednomjesečnog pritvora. 

Nakon krim-obrade u FUP-u, Tužilaštvu su predati Elmir Rožajac, Mirza Balićevac, Semir Humić, Asmir Baždar, Izudin Borovina, Admir Vrtić,  Edin Vrtić, Admir Mujezinović, Dževad Hubijer, Mirnes Bublin, Haris Musić, Nedim Dževlan, Enver Musić i Asim Avdić. 

Svi oni se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, konkretno sumnjiče se da su kao grupa osoba, s ciljem sticanja nezakonite koristi, od augusta prošle godine do jučerašnjih hapšenja, na području Kantona Sarajevo i šire, nabavljali, kupovali, držali, prenosili, nudili na prodaju i prodavali trećim osobama drogu, pri čemu su stekli veću novčanu dobit.

{$galerijaFotografija}

Pripadnici FUP-a jučer su obavili pretrese na 24 lokacije na području sarajevskih općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Trnovo i Vogošća, te na području općine Konjic, gdje su pronašli i oduzeli značajne količine heroina, kokaina, spida i marihuane.

Također, oduzete su i vage za precizno mjerenje, novac, mobiteli i SIM kartice, jedno vozilo, kao i alat podesan za krađu vozila, te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

FOTO: FUP

Značajnu podršku prilikom provođenja istrage FUP-u je pružala Obavještajno sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine (OSA), dok su u jučerašnjim pretresima asistenciju pripadnicima FUP-a pružli policajci MUP-a KS i MUP-a HNK.

Privođenje 30.01.2020
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.