Livno

Uhapšenima u akciji "Kalin" određen jednomjesečni pritvor

Objavljeno: 10.02.2019. u 13:35

Sudija svoju odluku obrazložio mogučnošću od bijega, kao i da bi optuženi mogli ponoviti isto ili slično djelo

Općinski sud u Livnu je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Livnu u subotu odredio jednomjesečni pritvor uhapšenima u akciji kodnog naziva "Kalin".

Osumnjičeni L.G. (1977.) i P.G. (1971.), obojica iz Tomislavgrada, pritvoreni su zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Oni su uhapšeni 7. februara u okviru operativne akcije kodnog naziva "Kalin", koju su proveli policijski službenici Federalne uprave policije, uz podršku Specijalne policijske jedinice FUP-a, Sektora za podrušku FUP-a i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agecnije BiH, te policijskih službenika MUP-a Livanjskog kantona.

Akcija je provedena prema nalogu nadležnog Općinskog suda u Livnu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Livnu u cilju suzbijanja nelegalnih aktivnosti vezanih za nabavku i preprodaju opojnih droga.

U akciji je zaplijenjeno oko sedam kilograma opojne droge, koja svojim izgledom asocira na "marihuanu", a sumnja se da je bila nabavljena radi dalje preprodaje.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni su predati na dalje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Livnu te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogli ponoviti ista ili slična krivična djela, postupajući sudija Općinskog suda u Livno je protiv osumnjičenih donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga protiv osumnjičenih je u toku.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije