open-navfaktor-logo
search
Bosanski Brod
Uhapšeno pet bh. graničara zbog primanja mita
Uhapšeno je pet službenika Granične policije BiH, raspoređenih u Bosanskom Brodu.
06.03.2020. u 10:03
get url
text

Akcija je provedena pod nadzorom državnog tužioca, a po naredbama Suda BiH, s ciljem sprečavanja, otkrivanja i dokazivanja nezakonitih, koruptivnih radnji počinjenih od službenika Granične policije BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod. Kako je saopćeno iz Granične policije BiH, postoji sumnja da je počinjeno krivično djelo "primanje dara i drugih oblika koristi".

Pored pretresa osumnjičenih službenika Granične policije BiH,  pretresaju se i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod, koje su  koristili osumnjičeni policijski službenici. U toku pretresa, pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja krivičnog djela.

- Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja - istakao je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

Zbog provođenja akcije određeni vremenski period bio je blokiran promet na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod, saopćila je Granična policija BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.