open-navfaktor-logo
search
Progutala 76 kapsula
Uhvaćena u Hrvatskoj: Brazilka u tijelu pokušala prošvercati 990 grama kokaina
Državljanka Brazila (28) iz Sao Paula preko Lisabona avionom je doletjela u Zagreb, sa prethodno progutanih 76 kapsula ispunjenih kokainom.
13.10.2021. u 15:26
get url
text

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

- Naime, sumnja se da je 3. oktobra 2021. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla na teritorij Republike Hrvatske, tačnije na prostor Aerodroma Franjo Tuđman u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog pregleda, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rentgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene.

Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njenog zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska pomoć u KBC-u Zagreb.

Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja - navodi Policijska uprava Zagrebačka.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predata zatvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom tužilaštvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.