Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

- Naime, sumnja se da je 3. oktobra 2021. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla na teritorij Republike Hrvatske, tačnije na prostor Aerodroma Franjo Tuđman u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog pregleda, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rentgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene.

Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njenog zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska pomoć u KBC-u Zagreb.

Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja - navodi Policijska uprava Zagrebačka.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predata zatvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom tužilaštvu.